Jeanne Schlösser

BIG nummer : 49034945204

Ik ben in de praktijk werkzaam als fysiotherapeut met als specialisaties bekkenpijn, bekkenbodemklachten en claudicatioklachten (claudicatio intermittens d.w.z. etalagebenen).

Zo nodig behandel ik mensen met klachten thuis en daarnaast werk ik een aantal dagdelen in Huize Winterdijk, waar ik ook meerdere malen per week de bejaardengymnastiek verzorg.

Bekkenbodemklachten

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland hebben last van bekkenbodemklachten d.w.z. problemen die te maken hebben met plassen, poepen en vrijen. Deze klachten kunnen leiden tot grote sociale en psychische problemen. Veel mensen voelen zich ongemakkelijk in gezelschap, vermijden allerlei activiteiten en verbergen hun klachten door dan maar thuis te blijven. De bekkenbodem ligt als een hangmat van dunne spierlagen onderin het bekken. Bekkenbodemspieren zijn aan te spannen en te ontspannen. Veel mensen zijn zich hiervan niet bewust, voelen de functie niet en hebben er geen bewuste controle over.

Een niet goed functionerende bekkenbodem kan o.a. leiden tot de volgende klachten:

  • Moeite met ophouden van plas, niet goed kunnen uitplassen, pijn bij plassen, veelvuldige blaasontstekingen.
  • Moeite met ophouden van ontlasting of windjes, moeizaam kwijt kunnen van ontlasting, het ontstaan van aambeien.
  • Een verzakkingsgevoel.
  • Bekkenpijn.
  • Pijn bij vrijen.
  • Erectiestoornissen.

Soms ontstaan klachten door onwetendheid en een verkeerde manier van plassen of ontlasten, soms na meerdere blaasontstekingen of na een buik- of prostaatoperatie. Ook bij kinderen kunnen al op jonge leeftijd klachten worden gezien door verkeerd gebruik van bekkenbodemspieren. Hoewel minder algemeen bekend, komen ook bij mannen problemen voor die samenhangen met een niet-optimale bekkenbodemfunctie. Door middel van oefeningen, theoretische achtergrondinformatie en praktische tips kunt u weer controle krijgen over uw bekkenbodem.

Claudicatio Intermittens (etalagebenen)

Wat is claudicatio intermittens of: wat zijn etalagebenen?

Na een stukje lopen komt pijn, kramp of vermoeidheid in uw been opzetten. Steeds moet u even stilstaan om de pijn te laten zakken. Dat kan wijzen op claudicatio intermittens, beter bekend als “etalagebenen”. Want wie met deze klachten in een winkelstraat loopt, lijkt steeds even stil te staan om een etalage te bekijken. De klachten ontstaan doordat de slagaders van het been door verkalking vernauwd zijn. De vernauwing zorgt voor een verminderde aanvoer van bloed en dus van zuurstof naar de beenspieren. Daardoor krijgt u pijn tijdens het lopen, in uw voet, kuit, dijbeen of bil, afhankelijk van de plaats van de bloedvatvernauwing. Als u stilstaat, komen de spieren tot rust en kan het zuurstoftekort worden aangevuld. De klachten nemen dan weer af. De fysiotherapeut kan u vertellen hoe u zelfstandig uw klachten blijvend onder controle kunt leren houden. De behandeling van etalagebenen is erop gericht problemen door de klachten te beperken en het risico van slagaderverkalking te verkleinen. Sommige patiënten hebben genoeg aan een wandeladvies. Anderen hebben een intensievere behandeling nodig zoals looptraining op de loopband.

Ik ben gespecialiseerd in het verhelpen van de volgende klachten:

  • Bekkenpijn
  • Bekkenbodemklachten
  • Claudicatio Intermittens (etalagebenen)

 Ik ben gespecialiseerd in het verhelpen van de volgende klachten:

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182-529151