Jeanne Schlösser

BIG nummer : 49034945204

Ik ben in de praktijk werkzaam als fysiotherapeute met als specialisaties bekkenpijn en bekkenbodemklachten. Bij Fysiotherapie de Doelen ben ik werkzaam op maandag- en donderdagochtend en daarnaast een aantal dagdelen in de zorgcentra Savelberg en Huize Wintersdijk. Daar verzorg ik ook wekelijks de bejaardengymnastiek.

Bekkenpijn (voorheen -instabiliteit)
Bekkenpijn komt voor in alle culturen en is van alle tijden, dus beslist geen modegril. Eenderde van de zwangere vrouwen heeft er last van, vijf procent in ernstige mate en minder dan één procent houdt aan de zwangerschap chronische bekkenpijn over, die zeer pijnlijk en invaliderend is. Tijdens de zwangerschap verweken de banden van het bekken, waardoor het bekken minder stevig, minder ‘stabiel’ wordt. Deze verweking is noodzakelijk omdat de baby tijdens de geboorte de bekkenring moet passeren. Deze verweking is dus een heel natuurlijk verschijnsel dat bij elke zwangere optreedt!! Soms echter veroorzaakt deze instabiliteit bekkenklachten. Eigenlijk is er voor bekkenpijn, ook wel aangeduid als pppp (peripartum pelvic pain) geen goede korte definitie te geven.

Dysfunctioneren
Bekkenpijn is de naam die gegeven wordt aan het beeld van dysfunctioneren van een vrouw tijdens of na een zwangerschap en uitgelegd wordt in termen van pijn, functiestoornissen c.q. beperkingen van het bewegingsapparaat, specifiek gelokaliseerd in het bekken en de lage rug, waardoor een handicap kan ontstaan, niet te verklaren door een andere aandoening. De meest intense pijn is vaak aanwezig in de bilregio en de lage rug en wordt gevoeld bij staan, (trap)lopen, omdraaien in bed, autorijden, bukken, tillen en rekken.

Er bestaat ook een traumatische of mechanische vorm van bekkenpijn: Deze wordt veroorzaakt door een ongeval of trauma (zoals vallen met de fiets, van de trap vallen of een heel zware bevalling) of een sportletsel (sliding bij voetballen).

 

 Ik ben gespecialiseerd in het verhelpen van de volgende klachten:

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie de Doelen: 0182-529151