Eet- en kauwgewoonten

Het hele gebied rondom het hoofd, de kaak en de nek is een complex geheel. Functioneringsproblemen in deze gebieden van het lichaam kunnen voor pijn, ongemak en voor een belemmering van het dagelijks functioneren zorgen. Dit zijn geen zeldzame verschijnselen. Ongeveer 6 tot 12 procent van de volwassenen heeft er wel eens last van!

De oorzaken van klachten aan het hoofd, de kaak of de nek zijn niet altijd even gemakkelijk te achterhalen. Klachten kunnen vooral ontstaat in tijden van stress. Dit zorgt namelijk voor spanning in de nek en kaak, waardoor bijvoorbeeld hoofdpijn ontstaat. Klachten kunnen ook een fysieke oorzaak hebben zoals verkeerde mondgewoonten of na het ondergaan van een operatie.

Eet- en kauwgewoonten kunnen ook zorgen voor klachten. Het veel eten van bijvoorbeeld harde broodjes en regelmatig kauwgom kauwen kunnen ook leiden tot kaakpijn. Zelfs in zo’n erge mate dat deze pijn uitstraalt naar het hoofd en de hals.

Een orofaciale fysiotherapeut is gespecialiseerd in gezondheidsproblemen die te maken kunnen hebben met het niet goed functioneren van verschillende spieren en gewrichten in het hoofd, de hals en het kauwstelsel. Tijdens de eerste afspraak probeert de therapeut stoornissen in het nek- hoofd en gezichtsgebied te achterhalen. Wanneer deze achterhaald zijn, stellen jullie samen een persoonlijk behandelplan op. 

bigstock-Male-chiropractor-doing-neck-a-55670978

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie de Doelen: 0182-529151