Overgewicht

Klachten aan de benen kunnen zich in verschillende vormen voordoen. Een van deze klachten kan oedeem zijn. Oedeem kenmerkt zich aan een zwaar of vermoeid gevoel in de benen en vaak treedt er een verdikking, lichte zwelling of vochtophoping op. Ook kunt u last hebben van prikkelende pijnklachten of het gevoel hebben dat u uw benen niet of nauwelijks kunt bewegen.

Oedeem kan al ontstaan wanneer u uw arm stoot. Na het stoten van de arm ontstaat er een blauwe plek, wat duidt op een kapot bloedvat. Hier komen verschillende stoffen vrij en ontstaat er een zwelling op basis van vocht. Dit is ook een vorm van oedeem, maar meestal verdwijnt deze zwelling na een paar dagen.

Primaire oedeem is aangeboren en secundaire oedeem is niet. Secundaire oedeem ontstaat door onderliggende ziektes of andere invloeden van buitenaf zoals overgewicht.

Vochtophopingen komen vaak voor bij mensen die te kampen hebben met overgewicht. Omdat zij veel minder of niet voldoende bewegen, kan het vocht in bepaalde lichaamsdelen niet afgevoerd worden waardoor er vochtophopingen ontstaan.

97458134-400x250

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie de Doelen: 0182 - 529151