Achillespeesblessure

Regelmatig sporten maakt botten en pezen sterker, spieren dikker en gewrichten soepeler. Soms kan het misgaan doordat bijvoorbeeld een spier te ver uitrekt, een gewricht de verkeerde kant op kantelt, een pees scheurt of een bot breekt. Op dat moment spreken we van een sportblessure en als fanatieke sporter is er niets frustrerender dan niet kunnen sporten door een blessure. Een van de meest voorkomende sportblessure is een achillespeesblessure.

De achillespees verbindt de kuitspier met het hielbeen. Wanneer deze overbelast raakt, ontstaat er een blessure dat vaak geleidelijk gebeurd. Vaak ontstaat deze blessure bij sporten met veel tempowisselingen en explosieve bewegingen, zoals bij hardlopen.

U kunt de achillespees makkelijk blesseren wanneer u opeens op een andere manier gaat trainen of door het dragen van de verkeerde (hardloop) schoenen. Er treedt een zeurende pijn op en soms kan het zelfs zo zijn dat er een zwelling optreedt in het midden van de achillespees.

fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen

De meest voorkomende achillespeesblessure is een overbelasting aan het middelste deel van de achillespees. In de volgende gevallen is het van groot belang dat u contact opneemt met een sportfysiotherapeut:

  •  Als de pijn ineens ontstaat
  • Als u een knap voelt in uw achillespees
  • Als u niet meer op uw tenen kunt staan
  • Als u het idee heeft dat er wat ruimte in uw achillespees zit
  • Als de pijn die optreedt tegen het hielbot aanzit

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182 - 529151