Fitkids

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma opgezet door Stichting Fitkids voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De kinderen trainen en bewegen gedurende een half jaar tot een jaar onder begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut.

Aan Fitkids doen bijvoorbeeld kinderen met astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, autisme, DCD of een aangeboren hartafwijking mee.

In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan.

In Fitkids ontdekken de kinderen dat bewegen leuk en goed voor ze is. Voor ieder kind worden er individuele doelen gesteld, waarbij er gewerkt wordt aan de verbetering van de fysieke en mentale conditie. Het uiteindelijke doel is de doorstroom naar een sportclub.

Fitkids wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Hiervoor is een verwijzing van een huisarts, kinderarts of specialist nodig.

Bekijk hier het filmpje van Fitkids

Op woensdagmiddag en donderdagmiddag zijn er Fitkids-uren bij Fysiosport Rozendaal te Gouda en worden begeleid door kinderfysiotherapeut Suzanne Kleiweg

Neem contact op met Fysiotherapie De Doelen of Fysiosport Rozendaal voor meer informatie.

Fitkids-Gouda

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182 - 529151