Dry needling therapie is een van de behandelmethodes die wordt aangeboden door Fysiotherapie De Doelen. Het is een manier om pijn en spierstijfheid te verminderen door middel van het invoeren van zogenaamde “dry needles” in specifieke spierweefsel. Deze naalden zijn dunner en korter dan traditionele acupunctuurnaalden en worden niet gebruikt om een specifieke acupunctuurpunt te behandelen. In plaats daarvan worden ze geïnserteerd in spierweefsel met het doel om triggerpoints te behandelen.

Triggerpoints zijn kleine, knopen- of knobbeltjesvormige verhardingen in het spierweefsel die pijn kunnen veroorzaken. Ze kunnen optreden als gevolg van overbelasting van de spieren, zoals bij overmatig sporten of zittend werk, of door stress of verkeerde houding. Dry needling therapie kan helpen om deze triggerpoints op te lossen door de spieren te ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Dry needling therapie kan worden gebruikt om een aantal verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder spierpijn, spierzwakte, spierstijfheid en bewegingsbeperking. Het kan ook worden gebruikt om andere problemen te behandelen, zoals hoofdpijn, rugpijn en nekpijn. De behandeling is meestal pijnloos en kan een aantal voordelen hebben, waaronder vermindering van pijn, verbetering van de beweging en verbetering van de bloedcirculatie.

Gronding onderzoek

Dry needling therapie wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde fysiotherapeut. De therapeut zal eerst een grondig onderzoek uitvoeren om te bepalen of dry needling geschikt is voor de patiënt. Als de fysiotherapeut besluit dat dry needling geschikt is, zal hij of zij een behandelplan opstellen en de patiënt uitleggen wat er tijdens de behandeling zal gebeuren.

Er zijn weinig bijwerkingen verbonden aan dry needling therapie, hoewel sommige mensen na de behandeling tijdelijk kunnen voelen moe of spierzwakte. De meeste mensen ervaren echter snel verlichting van hun klachten na de behandeling.

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie de Doelen: 0182-529151