Shockwave therapie is een behandeling die gebruikt wordt voor het behandelen van verschillende aandoeningen, zoals peesontstekingen en bepaalde spier- en gewrichtsproblemen. Het doel van de behandeling is om pijn te verminderen en de beweeglijkheid te verbeteren.

Shockwave therapie maakt gebruik van lage-energie trillingen die diep in het weefsel worden geleverd. De trillingen zorgen ervoor dat de bloedcirculatie in het behandelde gebied verbeterd wordt en dat de afbraak van afvalstoffen wordt gestimuleerd. Dit kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn.

De behandeling wordt meestal uitgevoerd met behulp van een apparaat dat een shockwave naar het behandelde gebied stuurt. De fysiotherapeut zal het apparaat op het gebied richten waar de behandeling nodig is. De behandeling kan enkele minuten duren en kan enkele sessies nodig hebben om het gewenste resultaat te bereiken.

De therapie is meestal goed te verdragen en de meeste mensen ervaren weinig tot geen pijn tijdens de behandeling. Er kunnen echter wel enkele bijwerkingen optreden, zoals een tijdelijk gevoel van tintelingen of een branderig gevoel in het behandelde gebied. Deze bijwerkingen zijn meestal van korte duur en verdwijnen na enkele uren.

In sommige gevallen kan shockwave therapie een effectief alternatief zijn voor andere behandelingen, zoals medicatie of chirurgie.

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie de Doelen: 0182-529151