Artrosenetwerk

Fysiotherapie de Doelen te Gouda is aangesloten bij het Artrosenetwerk.  Wij hebben meerdere  therapeuten die u kunnen helpen met uw artrosenetwerk.

Wat kunt u van het Artrosenetwerk verwachten?

Artrose is een veelvoorkomende aandoening van de gewrichten. Het kan voorkomen in bijna elk gewricht, maar komt het meest voor in het knie- of heupgewricht. Artrose is geen verouderingsproces of slijtage. Het is een reumatische ziekte die op zichzelf voorkomt, maar ook kan ontstaan na een gewrichtsontsteking, bij zwakke gewrichtsbanden en/of een minder stabiele knie of heup.

Een aantal fysio- en oefentherapeuten uit de regio Midden-Holland hebben met de orthopeden en de reumatologen van het Groene Hart ziekenhuis de handen ineengeslagen om samen de behandeling van Artrose te optimaliseren. Het Artrosenetwerk is opgezet om de kwaliteit van de zorg voor mensen met artrose te verbeteren. De aangesloten therapeuten werken dan ook volgens de laatste richtlijnen en wetenschappelijke ontwikkelingen.

Het Artrosenetwerk Midden- Holland is in 2016 opgezet door de trekkersgroep in samenwerking met het Transmuraal netwerk. Vanaf 1 januari 2019 is het Artrosenetwerk Midden-Holland onderdeel van de stichting Paramedisch Platform Midden-Holland geworden.

Bent u bekend met deze klachten en wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op!

Verwijzing en vergoeding

Met verwijzing
Als u aanvullend verzekerd bent worden de behandelingen, afhankelijk van uw aanvullende pakket, geheel vergoed, soms met een maximum bedrag of maximaal aantal behandelingen per jaar. In de polis van uw zorgverzekeraar staat hoe u precies verzekerd bent. Als u niet aanvullend verzekerd bent worden de behandelingen bij u in rekening gebracht.

Zonder verwijzing
Oefentherapie en fysiotherapie zijn direct toegankelijk, dat wil zeggen dat u ook zonder verwijzing van een arts naar een therapeut kunt. Dit maakt niets uit voor de vergoeding vanuit uw verzekering. Als u twijfelt over de oorzaak van uw klachten kunt u natuurlijk altijd advies vragen bij uw huisarts of specialist. Na een advies van de huisarts of specialist dient wel een verwijsbrief meegegeven te worden.

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182 - 529151