Meer bewegen, minder insuline?

Heeft u diabetes type 2 en bent u ouder dan 18 en wilt u uw gezondheid bevorderen door meer te bewegen? Dan is onze beweegprogramma diabetes iets voor u. Het is belangrijk om te blijven bewegen wanneer u last heeft van diabetes. Bewegen verlaagt het risico op het ontstaan van complicaties als hart- en vaataandoeningen bij mensen met diabetes. Tevens kunt u door voldoende te bewegen uw insuline inname verlagen. Daarnaast is het programma geschikt voor mensen die het risico op het krijgen van diabetes type 2 willen verlagen door meer te bewegen.

Voor wie?

Het programma is geschikt voor u wanneer u door diabetes type 2 een inactieve levensstijl heeft gekregen. Het helpt u weer actiever worden en richt zich op het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.

Voordelen van het beweegprogramma

Deelnemen aan dit programma heeft een positief effect op het functioneren van uw lichaam. Deelname aan het Diabetes beweegprogramma kan zorgen voor:

  • Gezondere lichaamsgewicht
  • Minder hoog risico op hart- en vaatziektes
  • Betere botdichtheid en daarmee sterkere botten
  • Minder glucose in het bloed
  • Gezonde bloeddruk
  • Verbeterde werking van de insuline
  • Lagere dosering van medicijnen

De behandeling 

Tijdens de intake worden uw klachten in kaart gebracht. Dit wordt gedaan aan de hand van een lichamelijk onderzoek en een vraaggesprek. Aan de hand hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Voorafgaand aan de behandelingen zullen er testen worden uitgevoerd. Deze zullen tussentijds en aan het einde van het programma herhaald worden. De trainingen worden 2 keer per week gegeven. De duur van de training is 1 uur. Het programma wordt in groepen van 5-10 personen gegeven.

De kosten zijn afhankelijk van uw verzekering, dit kan variëren van volledige vergoeding tot geen vergoeding. Vraag uw arts of diabetesverpleegkundige om een verwijsbrief. Zij kunnen aan de hand van uw medische dossier inschatten of u veilig mee kan doen.

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182-529151