Heeft u last van krachtvermindering?

In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 73.000 mensen te horen dat ze kanker hebben. Gelukkig zijn de behandelmogelijkheden bij vele vormen van kanker in de laatste jaren sterk toegenomen. Behandeling van kanker gaat vaak gepaard met bijwerkingen zoals een sterke verslechtering van conditie en extreme vermoeidheid. De klachten kunnen tot lang na de behandeling aanhouden. Uit wetenschappelijk onderzoek is vast komen te staan dat meer bewegen en het opbouwen van conditie een sterk positieve bijdrage levert aan de kwaliteit van leven en het vertragen van de aandoening.

Voor wie?

Het beweegprogramma is bedoeld voor mensen die tijdens of na hun behandeling aan hun conditie willen werken. Zowel mensen in de palliatieve als in de curatieve fase kunnen meedoen aan het programma.

Doelstellingen van het beweegprogramma

fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen

Bewegen heeft een positief effect op het functioneren van uw lichaam en het verminderen van klachten:

  • Verbetering van de conditie
  • Verbetering van de spierkracht
  • Verminderen van vermoeidheid
  • Contact met lotgenoten

Gedurende het programma, juist ook door de groepsgewijze aanpak, zullen we stimuleren en begeleiden naar een meer actieve leefstijl, ook als het programma beëindigd is.

De behandeling 

De eerste afspraak bestaat uit een uitgebreide intake. Deze bestaat uit een gesprek, vragenlijst en testen. Aan de hand hiervan wordt er een individueel programma opgesteld. Het programma begint met een opbouw van 2 keer in de week 1 uur trainen. De training bestaat uit een warming-up, conditie en/of krachttraining en een cooling-down. Er zullen tussentijds testen worden gedaan om te bepalen of er vooruitgang is. Wanneer dit het geval is zullen de doelen en evaluatie eventueel bijgesteld worden.

De kosten zijn afhankelijk van uw verzekering, dit kan variëren van volledige vergoeding tot geen vergoeding. Vraag uw arts of oncologieverpleegkundige om een verwijsbrief. Zij kunnen aan de hand van uw medisch dossier inschatten of u veilig mee kan doen.

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182-529151