Chronisch ZorgNet

Fysiotherapie de Doelen te Gouda is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet (voorheen ClaudicatioNet).  Wij hebben meerdere  therapeuten die u kunnen helpen met uw chronische aandoening.

Wat kunt u van het Chronisch ZorgNet verwachten?

Stichting Chronisch ZorgNet (voorheen ClaudicatioNet) is hét landelijke netwerk van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bij patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen (NCD’s). Hierbij moet u denken aan perifeer arterieel vaartlijden, coronaire hartaandoeningen, chronische longziekten en diabetes. NCD’s zijn de belangrijkste oorzaak voor ziektelast en sterfte wereldwijd en worden gekenmerkt door gemeenschappelijke onderliggende risicofactoren zoals roken, overgewicht en fysieke inactiviteit. 

Binnen dit open netwerk met landelijke dekking staat kwaliteit en transparantie hoog in het vaandel. Chronisch ZorgNet therapeuten onderscheiden zich dan ook op dit gebied. Alle aangesloten therapeuten handelen volgens de laatste richtlijnen, en volgen bijscholing die relevant is voor de behandeling van patiënten met NCD’s, zoals scholing op het gebied van leefstijlbegeleiding of rookstopcoaching.

De Chronisch ZorgNet therapeut herkent de overlap in de behandeling van de aandoeningen met betrekking tot bewegen en leefstijlbegeleiding, en houdt daarnaast rekening met zowel ziekte-specifieke als patiënt-specifieke factoren. 

Bent u bekend met deze klachten en wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op!

Verwijzing en vergoeding

Met verwijzing
Als u aanvullend verzekerd bent worden de behandelingen, afhankelijk van uw aanvullende pakket, geheel vergoed, soms met een maximum bedrag of maximaal aantal behandelingen per jaar. In de polis van uw zorgverzekeraar staat hoe u precies verzekerd bent. Als u niet aanvullend verzekerd bent worden de behandelingen bij u in rekening gebracht.

Zonder verwijzing
Oefentherapie en fysiotherapie zijn direct toegankelijk, dat wil zeggen dat u ook zonder verwijzing van een arts naar een therapeut kunt. Dit maakt niets uit voor de vergoeding vanuit uw verzekering. Als u twijfelt over de oorzaak van uw klachten kunt u natuurlijk altijd advies vragen bij uw huisarts of specialist. Na een advies van de huisarts of specialist dient wel een verwijsbrief meegegeven te worden.

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182 - 529151