Functional Movement Screen in de Fysiotherapie

De FMS is een instrument dat voor (sport)fysiotherapeuten snel en duidelijk inzicht geeft in de beperkingen van een sporter of patiënt. Dit wordt gedaan doormiddel van 7 eenvoudige testen. Hierbij wordt er gekeken of er beperkingen bevinden wat betreft stabiliteit, mobiliteit en lenigheid.

Hoe werkt het?

Het systeem bestaat uit zeven bewegingen of posities die beoordeeld worden op uitvoering. Aan de hand van een score kan er worden bepaald in welke mate beperkingen aanwezig zijn en waar de beperkingen zich bevinden. Het systeem is voornamelijk ontwikkeld voor sporters. Hierdoor krijgt u inzicht op waar het probleem zich bevindt van het niet optimaal kunnen uitvoeren of trainen van oefeningen.

Wat zijn de bewegingen/posities

fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen
  • De diepe squat
  • De horde step
  • De lunge in een lijn
  • Schouder mobiliteit
  • Actief gestrekt een been heffen
  • Romp stabiliteit push up
  • Rotatie (draai)stabiliteit

Hoe meer punten er behaald worden hoe beter de oefening wordt uitgevoerd en hoe minder zwakke schakels zich in uw bewegingsapparaat bevinden. Een simpel score systeem geeft bij elkaar opgeteld een score aan van maximaal 21 punten.

De behandeling 

Door middel van de FMS komt een fysiotherapeut door deze sneltesten er snel achter wat de problematiek bij een patiënt/sporter kan zijn. Hierdoor kan de fysiotherapeut snelle keuzes maken wat betreft de behandeling die hierop van toepassing is. Dit kan betekenen dat de fysiotherapeut gaat mobiliseren, rekken en strekken van spieren en trainen.

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182-529151