Hamstringblessure

Regelmatig sporten maakt botten en pezen sterker, spieren dikker en gewrichten soepeler. Soms kan het misgaan doordat bijvoorbeeld een spier te ver uitrekt, een gewricht de verkeerde kant op kantelt, een pees scheurt of een bot breekt. Op dat moment spreken we van een sportblessure en als fanatieke sporter is er niets frustrerender dan niet kunnen sporten door een blessure. Een van de meest voorkomende sportblessures is een hamstringblessure.

fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen

Een hamstringblessure komt in de voetbalwereld vaak voor tijdens de eerste twee maanden van het seizoen. Vooral tegen het eind van de wedstrijd gaat het vaak fout omdat de hamstringste weinig rust krijgen. U kunt een hamstringblessure herkennen aan de felle korte pijn die optreedt door een verkeerde beweging te maken. Vaak is er sprake van een beschadiging of verrekking van de spierweefsels, maar u kunt ook uw hamstring deels of volledig afscheuren.

Laat u tijdens de revalidatie van een hamstringblessure te allen tijde begeleiden door een (sport)fysiotherapeut zodat jullie middels een gericht programma kunnen werken aan uw herstel. Via dit programma worden uw spieren sterker zodat de kans op een nieuwe blessure wordt verkleind.

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182 - 529151