fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen

Op zoek naar een behandeling tegen heup- / kniepijn bij De Doelen Fysiotherapie Gouda?

Bijna iedereen heeft wel eens last van de heup of de knie. Deze kunnen zowel acuut als gedurende een langere periode ontstaan. Dit kan zich zowel uiten in pijn als in stijfheid, een bewegingsbeperking of een zwelling wanneer u zit, loopt of staat.

Hoe ontstaat heup- / kniepijn?

Het gewricht in de heup noemt met een kogelgewricht, met een kop en een kom. Hierdoor kan de heup alle kanten op bewegen. Het kapsel, de banden en spieren zorgen ervoor dat het gewricht in balans blijft. Het kan echter zo zijn dat het gewricht uit balans raakt en dit levert pijn in de lies op die kan uitstralen naar de binnenzijde van de knie.

Er zijn verschillende oorzaken die aan heup en knieklachten gegeven kunnen worden. Omdat het heupgewricht twee a drie keer uw lichaamsgewicht moet dragen, is de druk enorm en kan dit voor overbelasting zorgen. Deze overbelasting kan ontstaan in werksituaties, overgewicht of eenzijdig bewegen.

Ook kunnen klachten optreden wanneer er sprake is van een slijmbeursontsteking, gewrichtsslijtage (artrose), een trauma of een afwijking die aangeboren is. Klik op onderstaande aandoeningen voor meer informatie.

Wat kan de fysiotherapeut van De Doelen Fysiotherapie Gouda voor u betekenen?

Heeft u vaak last van heup / kniepijn? Dan wordt het sterk aangeraden om eens een afspraak te maken bij de fysiotherapeut die gespecialiseerd is in uw klachten. Er wordt eerst gekeken naar uw beweegpatroon en de mobiliteit van de heup en knieën. Gezamenlijk wordt het probleem vastgesteld waaruit een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld. Dit behandelplan sluit volledig aan op uw klachten zodat u samen kunt werken aan een volledig herstel!

fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen

Heup / knie pijn voorkomen 

  • Houd voldoende rust.
  • Een warm bad kan verlichting brengen.
  • Blijf in beweging, maar ga niet over uw pijngrens heen; luister goed naar uw lichaam.
  • Doe een goede warming-up met voldoende rekoefeningen voordat u gaat sporten.
  • Zorg altijd voor een goede cooling down nadat u heeft gesport.
  • Zorg voor goede stevige schoenen, zowel tijdens het sporten als in het dagelijks leven.
  • Vermijd eenzijdige, herhalende bewegingen zowel op het werk als tijdens dagelijkse activiteiten.
  • Eet voldoende gezonde voeding. Dit zorgt ervoor dat u op gewicht blijft en dat spieren en gewrichten gezond blijven.
  • Let te allen tijde op uw lichaamshouding.

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182 - 529151