Hielspoor

Uw voeten dragen u uw hele leven. Wanneer u hard loopt, vangen uw voeten per stap ongeveer drie keer uw lichaamsgewicht op! Voet- en enkelklachten kunnen een goede mobiliteit in de weg staan omdat deze erg hinderlijk zijn. Afwijkingen van de voetstand kunnen tijdens de normale ontwikkeling van een kind al voorkomen. Denk hierbij aan platvoetjes bij baby’s en jonge kinderen. Hier is dan vaak ook geen behandeling voor.

Doordat de banden en voetspieren in de loop van het leven minder sterk worden, kunnen afwijkingen ontstaan die pijnlijk zijn en voor een belemmering in de dagelijkse bezigheden kunnen zorgen. Het is dan verstandig om hier iets aan te laten doen!

Er kan gesteld worden dat de voet erg complex in elkaar zit. Per voet heeft u namelijk 26 botten, 33 gewrichten, 19 spieren en 107 banden. Door deze complexe bouw zorgt uw voet voor stabiliteit en schokdemping. Voetklachten komen dus in veel verschillende vormen voor.

fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen

Een van de meest voorkomende voetklachten is hielspoor, ook wel peesplaatontsteking genoemd. Dit kan pijn veroorzaken onder de hielen tijdens het lopen, hardlopen of sporten en kan ontstaan door overbelasting. Maar kan ook ontstaan wanneer u in een korte periode erg veel aankomt, door ouderdom of door een verkeerde voetfunctie.

Zorg dat u hier zo snel mogelijk aan behandeld wordt door een fysiotherapeut bij u in de buurt. Want als u dit niet doet, dan kunnen klachten jarenlang aanhouden.

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182 – 529151