Impingement syndroom

Elleboog-, arm- en schouderklachten kunnen voorkomen in verschillende vormen. U kunt hierbij denken aan een zeurende pijn in de schouder, een stekende pijn in de schouder, pijn tussen schouderbladen of een stijve schouder. Deze klachten wijzen vaak al op andere aandoeningen.

Het impingement syndroom ontstaat wanneer weefsel wordt ingeklemd tussen de schouderkop en het schouderdak. De letterlijke betekenis van deze aandoening is ‘botsing’ maar wordt meestal vertaald naar ‘inklemming’. Het weefsel kan ingeklemd worden door bijvoorbeeld overbelasting van de schouder. U heeft vooral last van uw schouder tijdens het bewegen.

Pas op met het heffen en reiken van de pijnlijke arm, want dit verergert de pijn alleen maar. Het kan zelfs voorkomen dat deze pijn u ‘s nachts uit uw slaap houdt en dat de pijn uitstraalt naar de nek, bovenarm, elleboog en in de ergste gevallen naar de hand.

fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen

Wanneer u te kampen heeft met het impingement syndroom, is het raadzaam om een afspraak te maken met een fysiotherapeut die hierin gespecialiseerd is. De fysiotherapeutische behandelingen zullen bijdragen aan een versterking van de spieren en het terug krijgen van de beweeglijkheid.

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182 - 529151