Liesblessure

Regelmatig sporten maakt botten en pezen sterker, spieren dikker en gewrichten soepeler. Soms kan het misgaan doordat bijvoorbeeld een spier te ver uitrekt, een gewricht de verkeerde kant op kantelt, een pees scheurt of een bot breekt. Op dat moment spreken we van een sportblessure en als fanatieke sporter is er niets frustrerender dan niet kunnen sporten door een blessure. Een van de meest voorkomende sportblessures is een liesblessure.

De liesblessure is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende klachten in de liesstreek. De meest voorkomende oorzaken zijn verrekking of spierscheuring in de binnenzijde van het bovenbeen, een ontsteking aan het schaambeen of een sportershernia.

 Hoe kunt u deze blessure voorkomen?

  • Door verschillende oefeningen te doen om een liesblessure te voorkomen.
  • Train uw buikspieren voldoende; een liesblessure kan namelijk ontstaan door slecht getrainde (schuine) buikspieren.
  • Het is erg belangrijk om de juiste en goede schoenen te dragen die voldoende grip bevatten voor de ondergrond waarop u sport.
  • Door een goede warming-up en cooling-down kunt u makkelijk blessures voorkomen.
fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182 - 529151