Schouder uit de kom

Schouderklachten kunnen voorkomen in verschillende vormen. U kunt hierbij denken aan een zeurende pijn in de schouder, een stekende pijn in de schouder, pijn tussen schouderbladen of een stijve schouder. Deze klachten wijzen vaak al op andere aandoeningen.

Wanneer uw schouder uit de kom is, is de arm uit de holte van het schoudergewricht geschoten wat zorgt voor een heftige pijn in de schouder. Wanneer de arm naar voren is geschoten, ziet u aan de voorkant van de schouder een verdikking. Is uw arm naar achteren geschoten, dan verschijnt deze verdikking aan de achterkant van de schouder. Uw arm zal iets naar achteren hangen, omdat dit het minste pijn doet.

Andere kenmerken van een schouder uit de kom zijn een verdoofd gevoel in uw arm of schouder, een zwelling en minder kracht in de arm.

Een schouder schiet uit de kom als gevolg van een val op de schouder of op de gestrekte arm of kan ook voorkomen door een plotse ruk aan de arm. Fysiotherapie kan de spieren rond de schouder en gewrichten versterken waardoor de kans op deze aandoening kleiner wordt.

fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182 - 529151