Op zoek naar een behandeling tegen elleboog- / arm- / schouderpijn bij De Doelen Fysiotherapie Gouda?

Vele handelingen uit het dagelijks leven worden met het schoudergewricht uitgevoerd. Denk hierbij maar eens aan uw haren kammen, uw broek ophijsen, een tas optillen of iets naar uw mond brengen. Om deze bewegingen te kunnen maken, is een grote mobiliteit nodig.

Het komt vaak voor dat mensen last hebben van schouderpijn. Het is dan ook één van de meest voorkomende lichamelijke klachten. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat de schouder een complex onderdeel van het lichaam is. Juist omdat de schouder veel en makkelijk kan bewegen, is deze erg gevoelig voor allerlei problemen. Een pijnlijke schouder ontstaat namelijk vaak doordat deze overbelast is.

Het is goed om de schouder voldoende te bewegen, maar pas op met zware of langdurige belasting. Op deze manier kunt u klachten in de schouder proberen te voorkomen. Schouderklachten belemmeren vaak het bewegen van de arm waardoor u niet goed kunt functioneren in het dagelijks leven. De simpele dingen zoals uw haren kammen en uw broek ophijsen kunnen dan opeens heel moeilijk worden.

fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen

Hoe ontstaan elleboog- / arm- / schouderklachten?

Schouderklachten kunnen voorkomen in verschillende vormen. U kunt hierbij denken aan een zeurende pijn in de schouder, een stekende pijn in de schouder, pijn tussen schouderbladen of een stijve schouder. Deze klachten wijzen vaak al op andere aandoeningen. Hieronder volgt een overzicht van mogelijke aanduidingen:

Wat kan De Doelen Fysiotherapie Gouda voor u betekenen?

fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen

Bij de meeste schouderklachten is het in beweging blijven vaak het belangrijkste tijdens een behandeling. Eerst moet u de schouder wat rust bieden zodat de ontsteking tot rust kan komen. Daarna kunt u beginnen met het uitvoeren van verschillende oefeningen.

Blessures aan de schouder zijn vaak gecompliceerde aandoeningen die veel aandacht nodig hebben waarbij een goed behandelingsproces altijd noodzakelijk is. Daarom is het erg belangrijk om de onderliggende oorzaak bij schouderpijn te achterhalen. Tijdens een intakegesprek bij een fysiotherapeut gespecialiseerd in schouderklachten, zal de onderliggende oorzaak onderzocht en uitgevraagd worden. Uiteindelijk wordt er een behandelplan opgesteld die specifiek aansluit op uw aandoeningen zodat u samen met de therapeut kunt werken aan een snel, effectief en blijvend herstel.

Voorkom elleboog / arm / schouder klachten 

 • Zorg ervoor dat de kracht en conditie van de spieren in de schouders, armen en nek voldoende zijn voor de uitvoering van dagelijkse activiteiten en werkzaamheden.
 • Een goede algemene conditie helpt om de kans op klachten te verminderen.
 • Doe altijd een warming-up voordat u gaat sporten.
 • Houd de computermuis altijd op tafel en maak kleine bewegingen.
 • Zet het bureaublad/bureaustoel niet te hoog/laag. Een krampachtige houding zorgt voor pijn in de schouders.
 • Gebruik een toetsenbord zonder numeriek deel.
 • Maak gebruik van een laptopstandaard zodat uw laptop op een gezonde hoogte staat.
 • Wissel regelmatig van werkhouding.
 • Beweeg voldoende.
 • Doe rek- en strekoefeningen.
 • Houd regelmatig mini-breaks van 30-40 minuten.
 • Slaap voldoende.
 • Zorg voor een goed verlichte werkplek.
 • Klem de telefoon niet tussen nek en schouder wanneer u aan het bellen bent.
 • Luister naar uw lichaam; voelt uw schouder vermoeid, gevoelloos of tintelt hij? Trek dan aan de bel!
 • Goede voeding is erg belangrijk; een lichaam verstoken van vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen is kwetsbaar voor het ontstaan van onder andere schouderklachten.

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182 - 529151