Wilt u een gezond gewicht?

Afvallen en bewegen staan onlosmakelijk met elkaar in verband. Bewegen zorgt naast het verbranden van calorieën ook voor de opbouw van spieren. Dit is belangrijk omdat spieren, zelfs in rust, calorieën verbranden. Om overgewicht succesvol aan te pakken is het noodzakelijk om de algehele leefstijl te veranderen. Daarnaast heeft regelmatig bewegen een positief effect op het welzijn en een gezond gewicht. Goede voeding bepaalt in grote mate of het lichaam goed kan functioneren en helpt bij het voorkomen van chronische aandoeningen.

fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen

De behandeling?

De eerste afspraak bestaat uit een healthcheck, vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Door de deskundige worden de volgende zaken gemeten: bloeddruk, pols, buikomvang, gewicht, lengte en BMI. Op basis van de verzamelde waarden wordt er vervolgens een persoonlijk rapport gemaakt. De uitslagen van het onderzoek worden ook met u besproken. Aan de hand van de resultaten wordt er een leefstijladvies samengesteld waar tijdens de cursus aan gewerkt wordt. Samen met diëtist Janine Dolk maakt u een persoonlijk dieetadvies. Dit kan variëren van kleine aanpassingen in uw dagelijkse voeding tot een nauwkeurig samengesteld dieet. Tevens houdt de diëtist uw gewicht tijdens de cursus in de gaten.

Wat houdt het programma in? 

Tijdens de cursus traint u in groepen van minimaal 5 en maximaal 10 mensen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het programma duurt 3 maanden en start op een moment dat u het beste uitkomt. Iedereen heeft zijn of haar eigen programma. Iedere week wordt uw programma geëvalueerd en desgewenst aangepast. Verder vinden wij het belangrijk dat u, mede dankzij deze groepsgrootte in staat wordt gesteld, om altijd te kunnen overleggen met uw begeleiding over uw trainingsprogramma.

Kosten

De kosten van de cursus zijn afhankelijk van uw ziektekostenverzekering en of u een verwijzing heeft van de huisarts. Belt u voor informatie over de kosten met Fysiosport Rozendaal of met Janine Dolk, dietist. Leden van Fysiosport Rozendaal krijgen 15% korting op het cursusgeld.

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182-529151