Zweepslag

Regelmatig sporten maakt botten en pezen sterker, spieren dikker en gewrichten soepeler. Soms kan het misgaan doordat bijvoorbeeld een spier te ver uitrekt, een gewricht de verkeerde kant op kantelt, een pees scheurt of een bot breekt. Op dat moment spreken we van een sportblessure en als fanatieke sporter is er niets frustrerender dan niet kunnen sporten door een blessure. Een van de meest voorkomende sportblessures is een zweepslag.

Wanneer u tijdens het sporten met veel kracht afzet om bijvoorbeeld te springen of te sprinten, dan kan er door snelle rek een scheur in de kuitspier ontstaan, ook wel een zweepslaggenoemd. Er treedt een plotselinge scherpe pijn op in de kuit waardoor het erg moeilijk wordt om verder te lopen. Hierbij is het erg belangrijk dat u het been direct hooghoudt en koelt. Om te herstellen kunt u elke dag een stukje verder proberen te lopen om in beweging te blijven. Stop wanneer het pijn doet en probeer het de volgende dag weer! Vaak herstelt een zweepslag vanzelf, maar u kunt ook altijd contact opnemen met de fysiotherapeut die hierin is gespecialiseerd.

fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182 - 529151