Ronald Kleiweg

Bignummer: 29034133004

Sinds de oprichting van de praktijk op 16 maart 1987 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie De Doelen en Fysiosport Rozendaal als praktijkhouder en sportfysiotherapeut (NVFS geregistreerd lid). Ik werk nauw samen met de sportartsen van het Groene Hartziekenhuis, de “schouder”orthopeden en begeleid op onze locatie Rozendaal de trainingsgroepen op donderdagmiddag en daarnaast behandel ik individuele patiënten.

Mijn specialisaties zijn:

 • Diverse sportaandoeningen, waarna ondersteuning in trainingsopbouw volgens de Rehaboom;
 • Orthopedische klachten, met name gespecialiseerd in de schouder (lid Schoudernetwerk Groene Hart), heup, knie en enkel;
 • Functionele looptraining/ganganalyse.

Cursussen:

 • Masterclass Frozen Shoulder
 • Masterclass Scapuladyskinesie
 • Masterclass Liespijn bij Voetballers
 • Masterclass Upper en Lower Tendinopathies
 • Sportblessures bij kinderen
 • Sportrevalidatie bij kinderen

Opleidingen:

 • Algemene fysiotherapie
 • Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Of voor mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen waardoor ze op dit moment niet in staat zijn hun sportbeoefening te hervatten. Tevens voor mensen die bijvoorbeeld de marathon willen lopen en niet goed weten hoe ze zich zonder blessures kunnen voorbereiden. Ook voor mensen die op dit moment niet sporten maar dit wel willen, hoe pakt u dit aan? Welke bewegingsprogramma’s zijn voor u geschikt? Ook als u een chronische ziekte of handicap heeft?

Wat is sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraind bent. U wil zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema, maar u wil blijven sporten als dat kan en uw conditie behouden.Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Hij of zij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

Uw sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken. Hij of zij traint u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Hij of zij overlegt desnoods met uw trainer over een aangepast trainingsschema. U merkt dat u een stuk makkelijker praat met een specialist die u als sporter benadert. Preventie is voor de sportfysiotherapeut nummer één. Zorg dat u kunt blijven sporten en voorkom herhaling van dezelfde sportblessures. Vraag uw sportfysiotherapeut hoe.

Ik ben gespecialiseerd in het verhelpen van de volgende klachten:

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182-529151